MyBridge
MyBridge

Referenciáink

 

TÁMOP 2.1.6 kiemelt projekt

Intézetünk 2014 áprilisában lehetőséget kapott a TÁMOP-2-1.6-12/1-2012-0001 azonosító számú "Újra tanulok!" című kiemelt projektben való részvételre.

2015 májusában sikerrel zártuk a projektet, 1500 fő szerzett szakképesítést az ország leghátrányosabb területein.

A projekt olyan országos jelentőségű elsősorban oktatási, felnőttképzési program, melyet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a fővárosi és megyei kormányhivatalokkal közösen valósított meg.

A projekt lehetőséget kínált az alacsony iskolai végzettségű és szakképzetlen felnőttek számára, hogy felzárkózzanak és megszerezzék a szakképzésben való részvétel feltételét jelentő alapfokú, esetünkben az OKJ-s tisztítás-technológiai szakmunkás végzettséget.

A résztvevők számára a projekt ingyenes lehetőséget biztosított arra vonatkozóan, hogy képzésbe kapcsolódjanak, és a meglevő tudás-, illetve képzettségi szintjükhöz képest magasabb iskolázottsági, illetve képzettségi szinthez jussanak.

Az „Újra tanulok!” című kiemelt projekt közvetlenül alacsony iskolai végzettségű vagy szakképzetlen felnőtteknek kívánt segítséget nyújtani, mindazoknak, akik elavult szakképzettséggel rendelkeznek, valamint a hátrányos helyzetben lévő társadalmi rétegeknek pl. a fogyatékkal élők, nők, romák valamint a leghátrányosabb térségekben élőknek.
(forrás: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=full_tamop_216_12)

2015 májusáig az ország leghátrányosabb területein 1250 tartósan munkanélküli, közfoglakoztatotti státuszba bevont hallgatónak szerveztünk 500 órás OKJ-s tisztítás-technológiai szakmunkás tanfolyamot és komplex szakmai vizsgát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal együttműködésben. A hallgatók a képzéseket ingyenesen látogathatták, a tanfolyamok teljes idejére közfoglakoztatotti bért kaptak.

2014 decemberében az előző év tapasztalatit figyelembe véve 640 órásra növeltük képzési programunkat. Több, mint 260, az ország északi, keleti megyéiben élő álláskereső esélyeit növeltük az Intézet által szervezett májusig tartó tisztítás-technológiai tanfolyamokkal. Szakképzett és tapasztalt gyakorlati oktatóink nagy takarítócégek tulajdonosai, vagy alkalmazottai, mindannyian rendelkeznek a szakmai ismeretek elsajátításához szükséges, az Országos Képzési Jegyzékben felsorolt gépekkel és eszközökkel.

Lehetőségeinkhez képest segítjük a munka világába visszatérni szándékozókat, minden elhelyezkedésről hírt adó levél, üzenet munkánk igazi sikere.

Worldskills verseny

A szakképzés jelentőségét, az egyes szakmák presztízsét  a kétévente megrendezett WorldSkills versenyek magas szakmai rangja, elismertsége mutatja leginkább.

Korábban a Szakmák Olimpiájaként ismert nemzetközi megmérettetés célja a szakismeretek és a szakmai továbbképzés színvonalának bemutatása az egyes szakmákban induló versenyzők szakmai tudásán keresztül. A 60 éves múltra visszatekintő WorldSkills versenyt egy egyedülálló, nemzetközi tagsággal rendelkező nonprofit szervezet működteti az egyes tagországok helyi szervezeteivel szoros együttműködésben.
további információ: http://skillshungary.hu/versenyek/worldskills-versenyek/

Euroskills verseny

A rangos nemzetközi világverseny mintájára európai porondon is indulhatnak a résztvevők, a Euroskills program szintén kétévente kerül megrendezésre.

A EuroSkills versenyek a WorldSkills szakmai versenyek célkitűzéseit követik, itt azonban lehetőség nyílik az egyéni megmérettetés mellett csapatversenyekre is. A versenyzők szakmacsoportonként szaktudásuk mellett a csapattagok közötti együttműködésről, kooperációról, és kreativitásról számot adnak.
A Tisztítás technológia Tudományok Intézete Kft. a kezdetektől fogva szponzorálja a EuroSkills programot és ezzel a SkillsHungary nemzeti válogatottat. Ritz Tibor 2007 óta vezető szakértő-helyettesként tagja a nemzetközi versenyszervező bizottságnak. A verseny korhatáros, a versenyzőknek 24 év alattinak kell lenniük.
Az EuroSkills versenyeket a 2008-as indulástól kétévente rendezik meg, eddig a takarítás mindegyik versenyidőszakban fontos és nagy népszerűségnek örvendő, rendkívül látványos versenyszám volt. A versenyek a megmérettetés mellett jó alkalmat biztosítanak a nemzetközi kapcsolatok felvételére és ápolására, a tapasztalatcserére. Nagy büszkeségünk, hogy annak ellenére, hogy a magyar képzés jóval rövidebb, mint a nemzetközi versenytársak országaiban, minden alkalommal érmet szereztünk.
2008 Rotterdam (Hollandia) Egy ezüst- és 2 bronzérem a magyar csapatnak.
2010 Lisszabon (Portugália) Nem vettünk részt.
2012 Spa-Franchorsamps (Belgium) Bronzérem a karbantartó specialistának.
2014 Lille (Franciaország). Aranyérem a felületspecialistának és aranyérem a magyar csapatnak.
További információ: http://skillshungary.hu/versenyek/euroskills-versenyek/

Clean Europe verseny

2013-ban kifejezetten a takarítóipar számára jött létre egy új nemzetközi szakmai verseny. A Clean Europe-ot a MATISZ kezdeményezésére négy európai szakmai szervezet hívta életre.

A versenysorozat négy futamból áll; Lengyelország, Olaszország és Románia tisztítás-technológiai kiállításain mérkőznek meg a kétfős csapatok, ezután kerül sor a versenyre és a döntőre Budapesten, a MATISZ éves nemzetközi nagyrendezvényén. A versenyen nincs korhatár.

 

Bővebben rólunk

Ismerjen meg minket!

Rólunk