MyBridge
MyBridge

Tisztítás-technológiai szakmunkás

Nyilvántartásba vételi szám: E-000131/2014/A001

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei:

  • Alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges (Tisztítás-technológiai szakmunkás munkakör megjelölésével)

A képzés:

400 órás három modulos képzés (120 óra elmélet + 280 óra gyakorlat)
A tanfolyamra jelentkezők előzetes tudásfelmérésen vesznek részt, melynek árát a tanfolyami díj magában foglalja. (Az előzetes tudásszint felmérésen elért eredmény alapján felmentést tudunk adni a Tisztítás-technológiai szakmunkás tanfolyamunk óraszámából.)
 
A képzésben a megengedett hiányzás mértéke maximum 20 %. A képzés végén modulzáró vizsga (gyakorlati) letétele szükséges, melynek legalább 51% teljesítése esetén bocsátható vizsgára a képzésben Résztvevő

A szakképesítést adó képzés keretében a hallgató megtanulja betartani és betartatni a munkavégzés tárgyi-, személyi- és szervezési feltételeivel kapcsolatos munkavédelmi követelményeket. Képes lesz alkalmazni a munkaköréhez tartozó szakmai irányelveket, tisztázni a körülményeket és feladatot, illetve dönteni a megvalósítási megoldásairól, megválasztani a megfelelő eljárást, technológiát, ehhez előkészíteni az eszközrendszert, és előkészülni a munkavégzésre.


Szakszerűen tudja eltávolítani a különböző felületekről a nem tapadó és tapadó szennyeződéseket, szükség szerint fertőtleníteni a felületeket, elvégezni a gépek és eszközök felhasználói szintű karbantartását, lezárni a feladatok teljesítését és átadni a kész területet, illetve tervezni, szervezni a saját feladatait és dokumentáltan átadni a munkája végeztével a kész területet.

Tematika:

  • Bevezető: (kultúrtörténet, definíció, 72 kompetencia, elsődleges kockázatok, eszközrendszer és piktogramok, angol bevezető, felnőttképzési sajátosságok - gyakorlati készség)
  • Tisztázás: beszerzési információ, szennytan, felülettan, területtan, természettudományos alapok (fizika, kémia, mikrobiológia), járulékos kockázatok
  • Döntés: szakmai irányelvek és beavatkozások, aranylépések eszközrendszere, hatásmechanizmusok, hatásmechanizmus-kategóriák, gyémántszabályok
  • Előkészítés: Kezelőszerek, kézi eszközök és gépek előkészítése, PEL és EUnited piktogramrendszer (angolul is), hígítás, felhasználói szintű karbantartás (személyzet előkészítése, illemtan-házirend, MEBIR, elsősegély)
  •  Végrehajtás 47 sztenderd eljárás és technológia (munkaszervezés, munkaterv, belső tanúsítvány)
  • Hatékonysági vizsgálat (idő és anyagnormák)
  • Átadás (minőségmérési rendszer)

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:

1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A) A vizsgafeladat megnevezése: Tisztítás-technológiai tevékenységek bemutatása
A vizsgafeladat ismertetése: 20 perc felkészülést követően a modulleírásban meghatározottak szerint kettő, egy kézi eszköz és egy géphasználatot is megkövetelő eljárás vagy technológia végrehajtása a próbaszennyeződésekkel előkészített az elvárható normaidő szerint minimum 15-15 perc végrehajtási időnek megfelelő méretű területen/felületen. A feladat része a szennyeződések felismerése, a terület/felület felismerése, fizikai és kémiai tulajdonságainak ismertetése, felmérése, amennyiben szükséges, a szennyeződés mennyiségének becslése, a kezelőszer-szükséglet meghatározása és előkészítése, biztonságos végrehajtás a technológiai fegyelem betartása mellett, a hatékonyságvizsgálat és az átadás. Adekvát válaszadás 10 perben a vizsgabiztos kérdéseire a teljes modul ismeretanyagából.
A vizsgafeladat időtartama: 60 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 25%
 
B) A vizsgafeladat megnevezése: Önjáró felülettisztító (vezetőüléses) gépek kezelése
A vizsgafeladat ismertetése: 20 perc felkészülést követően a modulleírásban meghatározottak szerint, egy vezetőüléses géphasználatot is megkövetelő eljárás vagy technológia végrehajtása a próbaszennyeződésekkel előkészített, minimum 30 perc végrehajtási időnek megfelelő méretű területen/felületen. A feladat része a szennyeződések felismerése, a terület/felület felismerése, fizikai és kémiai tulajdonságainak ismertetése, felmérése, amennyiben szükséges, a szennyeződés mennyiségének becslése, a kezelőszer-szükséglet meghatározása és előkészítése, biztonságos végrehajtás a technológiai fegyelem betartása mellett, a hatékonyságvizsgálat és az átadás. Adekvát válaszadás 10 percben, a vizsgabiztos kérdéseire a teljes modul ismeretanyagából.
A vizsgafeladat időtartama: 60 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 25%
 
C) A vizsgafeladat megnevezése: Tisztítás-technológiai tevékenységek II.
A vizsgafeladat ismertetése: 20 perc felkészülést követően a modulleírásban meghatározottak szerint kettő, egy kézi eszköz és egy géphasználatot is megkövetelő eljárás vagy technológia végrehajtása a próbaszennyeződésekkel előkészített minimum 45 perc végrehajtási időnek megfelelő méretű területen/felületen. A feladat része a szennyeződések felismerése, a terület/felület felismerése, fizikai és kémiai tulajdonságainak ismertetése, felmérése, amennyiben szükséges, a szennyeződés mennyiségének becslése, a kezelőszer-szükséglet meghatározása és előkészítése, biztonságos végrehajtás a technológiai fegyelem betartása mellett, a hatékonyságvizsgálat és az átadás. Adekvát válaszadás 10 percben, a vizsgabiztos kérdéseire a teljes modul ismeretanyagából.
A vizsgafeladat időtartama: 75 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 50 %

 
Tanfolyamvezető: Ritz Tibor (2010-ben az év vállalkozója, 20 éves szakmai gyakorlat, MATISZ vezető szakértő, WorldSkills Europe DCE, CleanEurope CE)
 
A tanfolyamhoz több, mint 250 oldal (A4) jegyzetet és gyakorló vizsgateszteket biztosítunk!

 
Tervezettt indulás: folyamatosan (pontos időpont a jelentkezések függvényében, tanfolyamot minimum 10 fő jelentkezése esetén tudunk indítani).

Helyszín: Kärcher-TTTI Tisztítás-technológiai Akadémia és Tanműhely, Budapest 1118, Budaörsi út. 62. (Vidéki helyszíneinkről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.)
 
A tanfolyam ára: 300 000 Ft/fő

​A képzés OKJ-s komplex szakmai vizsgával zárul, melynek költsége 45 000 Ft.

Jelentkezés

Vidéki helyszínnel kapcsolatos ajánlatkérés, vagy további információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Készen állsz?

Nézz körül állásajánlataink közt

Állásajánlatok