MyBridge
MyBridge

Önjáró Felülettisztító gépkezelő részszakképesítés

Nyilvántartásba vételi szám: E-000131/2014/A004

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei:

  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges (Önjáró felülettisztító gépkezelő munkakör megjelöléssel)
  • Iskolai végzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető


A képzés időtartama: 210 óra (66 óra elmélet (30%) és 147 óra gyakorlat (70%).
A képzésben a megengedett hiányzás mértéke maximum 20 %. A képzés végén modulzáró vizsga (gyakorlati) letétele szükséges, melynek legalább 51% teljesítése esetén bocsátható vizsgára a képzésben Résztvevő.

A képzés:


A részszakképesítést adó képzés keretében a hallgató megtanulja felismerni a burkolatokat és szennyeződéseket, megismeri azok fizikai és kémiai tulajdonságait, illetve elsajátítja a modulban szereplő eljárások és technológiák alkalmazását. Képes lesz alkalmazni a munkaköréhez tartozó szakmai irányelveket, szakmai utasítások alapján szakszerűen elvégezni a rá bízott feladatokat, eltávolítani a különböző felületekről a nem tapadó és a tapadó szennyeződéseket önjáró (vezetőüléses) gépek alkalmazásával, szükség szerint fertőtleníteni a felületeket, elvégezni a gépek és eszközök felhasználói szintű karbantartását, és dokumentáltan átadni munkája végeztével a kész területet.

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:


1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A) A vizsgafeladat megnevezése: Tisztítás-technológiai tevékenységek bemutatása
A vizsgafeladat ismertetése: 20 perc felkészülést követően a modulleírásban meghatározottak szerint kettő, egy kézi eszköz és egy géphasználatot is megkövetelő eljárás vagy technológia végrehajtása a próbaszennyeződésekkel előkészített az elvárható normaidő szerint minimum 15-15 perc végrehajtási időnek megfelelő méretű területen/felületen. A feladat része a szennyeződések felismerése, a terület/felület felismerése, fizikai és kémiai tulajdonságainak ismertetése, felmérése, amennyiben szükséges, a szennyeződés mennyiségének becslése, a kezelőszer-szükséglet meghatározása és előkészítése, biztonságos végrehajtás a technológiai fegyelem betartása mellett, a hatékonyságvizsgálat és az átadás. Adekvát válaszadás 10 perben a vizsgabiztos kérdéseire a teljes modul ismeretanyagából.
A vizsgafeladat időtartama: 60 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 50%
 
B) A vizsgafeladat megnevezése: Önjáró felülettisztító (vezetőüléses) gépek kezelése
A vizsgafeladat ismertetése: 20 perc felkészülést követően a modulleírásban meghatározottak szerint, egy vezetőüléses géphasználatot is megkövetelő eljárás vagy technológia végrehajtása a próbaszennyeződésekkel előkészített, minimum 30 perc végrehajtási időnek megfelelő méretű területen/felületen. A feladat része a szennyeződések felismerése, a terület/felület felismerése, fizikai és kémiai tulajdonságainak ismertetése, felmérése, amennyiben szükséges, a szennyeződés mennyiségének becslése, a kezelőszer-szükséglet meghatározása és előkészítése, biztonságos végrehajtás a technológiai fegyelem betartása mellett, a hatékonyságvizsgálat és az átadás. Adekvát válaszadás 10 percben, a vizsgabiztos kérdéseire a teljes modul ismeretanyagából.
A vizsgafeladat időtartama: 60 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 50%

 
Tanfolyamvezető: Ritz Tibor – Az intézet alapítója és tisztítás-technológiai szakmai vezetője, a MATISZ vezető szakértője, 2010-ben az év vállalkozója, a 2014-es Lille-ben szervezett európai szakmai versenyen aranyérmes magyar csapat felkészítője.
 
Tervezett kezdési időpont: folyamatos (jelentkezések függvényében, tanfolyamot minimum 10 fő jelentkezése esetén tudunk indítani)
 
A tanfolyam helyszíne: Elektro Profi Irodaház, 1148 Budapest, Fogarasi út 2-6.
 
A tanfolyam díja: 190 000 Ft/fő

A képzés OKJ-s komplex szakmai vizsgával zárul, melynek költsége 45 000 Ft.

Jelentkezés

Vidéki helyszínnel kapcsolatos ajánlatkérés, vagy további információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Készen állsz?

Nézz körül állásajánlataink közt

Állásajánlatok